Blog
nedjelja, kolovoz 12, 2007
Radio Mrežnica, lokalni radio karlovačke županije danas je u jutarnjim vijestima objavio da se Ivan Šimić i njegova tvrtka Chemoderm povlače iz postupka kupovine KIM-a. On je, kaže, namjeravao pomoći, dao sve garancije, napravio sve pošteno i javno, a zločesti su ga tako opanjkali da mu je sada neugodno i ne želi više u tome sudjelovati.

U današnjim novinama Polančec objašnjava situaciju. Njega nije sram, njemu nije neugodno, on ništa nije znao i on ni za što nije kriv. Za situaciju u kojoj se nalazi KIM krivi su radnici i njihovi sindikati, jer, zločesti kakvi jesu, nisu prihvatili dobrog i poštenog ponuđača iz nekog prethodnog natječaja. Pa su, eto, dobrotvori iz Fonda za privatizaciju, koji i inače u svakoj situaciji uvažavaju mišljenja i interese radnika i sindikata, popustili onda i sad im pokušali naći zaista pravog gazdu i ulagača (u liku i obliku I. Šimića i Chemoderma), a sindikati (a s njima i ova dosadna oporba koja ne zna ništa drugo nego napadati Polančeca i HDZ) pokvarili su i taj posao. Pokrajnji komentar je (i dokaz dugoročne opravdanosti njihove odluke) činjenica da je sadašnji šef sindikata KIM-a radio u KIM-u kad je direktorica bila Dragica Bolić, koja sada radi za Danube Foods u Beogradu. I koja je, zamislite, Srpkinja. Pa kad se sve to poveže, poštenje HDZ-a i Sanadera, koji sa Srbijancima nikad veze nisu imali (osim prodaje nafte u ratu i prijateljstva s Koštunicom i inima), odlučnost i odrešitost Polančeca (koji odlučno i odrešito u roku od tri dana tvrdi tri sasvim različite i oprečne stvari (najprije da je sve gotovo i da je odluka donešena, onda da dionice nisu založene i neće biti založene jer inače nema prodaje i na kraju da su za sve krivi radnici i sindikati), i blažena nevinost ministra Vukelića (koji o svemu ne želi ništa ni komentirati, a potencijalni i bivši kupac mu zahvaljune na svesrdnoj pomoći) onda je rezultat očekivan. Sustav APP (ako prođe, prođe) nije upalio, od načela ITM (ima tudi mene) ovog puta izgleda neće biti ništa i Vlada s nepogrešivim Sanaderom na čelu uhvatit će se tehnike piromana-vatrogasca. Zapalili su požar, netko ih je uhvatio sa šibicama u ruci (u ovom slučaju ja) i sad navlače vatrogasnu kacigu, uključuju sirene i gase požar.

Sad se javlja i treći ponuđač i govori da su ga iz HFP ucijenili i tražili hrpicu eura da mu priznaju garanciju na osobnu imovinu. No, to je već ustaljena tehnika o kojoj Polančec pojma nije imao. Svejedno, kako nije platio, ponuda mu je odbačena. O ponudi su odlučivali Polančec i društvo, a on o ucjeni zaista ništa nije znao. On o ničemu zaista ništa nikada nije znao. Osim o ponečemu.

Tako se prodaja KIM-a u ovoj rundi neslavno završava. Očekujem da će se u ponedjeljak pojaviti neki sasvim novi skandal, sa sasvim drugog kraja Lijepe Naše i da će i mediji i svi ostali o KIM-u jednostavno naprasno zaboraviti.
Ali, nije gotovo kad je gotovo. Upravni odbor Fonda za privatizaciju odluku je donio i javno ju objavio. Pokazalo se da je odluka nezakonita i temeljena na podacima štetnim za Fond i za Republiku Hrvatsku. Dakle, učinjeno je kazneno djelu zloporabe u gospodarskom poslovanju na štetu RH. Učinila su ga četiri ministra (neka kažu da li im je peti pomagao) udruživši se u toj namjeri. To što zlodjelo nije realizirano ne amnestira ih od posljedica. Dakle nije gotovo. I neće biti gotovo dok se lopovi ne nađu gdje im je mjesto.
nikolavuljanic @ 10:30 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Laburisti.com
Hrvatski laburisti - Stranka rada
Brojač posjeta
31930
Index.hr
Nema zapisa.