Blog
petak, svibanj 11, 2007
Znam da se ne bi trebalo baviti Srbijom, radikalima, četnicima i inim čudima na istoku. U teoriji, to će oni sami riješiti, ili neće riješiti, a nas se to ništa ne tiče, kao što nas se ne tiče što se događa u Nepalu i da li u Centralnoafričkoj republici (valjda više nije carstvo) vlada suša. U teoriji da. U životu, tiče nas se, tiče.

Kao prvo, veli čovjek da Srbija do Karlobaga (a to uključuje i Karlovac, gdje sjedim i ovo pišem) nije nikakva geografska odrednica nego njegovo ideološko opredjeljenje. E, sad, dok to kažu bradata i kosmata čudovišta (ili ona ćosava koja sjede u Haagu), dotle se to može tretirati kao srpski folklor, drumsko razbojništvo i, eto, divljaci s istoka. No, kad to kaže predsjednik parlamenta nama susjedne zemlje, onda, bez obzira na ogradu da ratova biti neće, to više nije folklor. Jer, ako se dobro sjećamo, ograda od ratova bilo je i prije, ali bilo je i ratova. Dakle, to kaže predsjednik parlamenta. Pa si vi sad smislite da takvu idiotsku izjavu da Vlado Šeks! Bez obzira koliko se sa Šeksom slagao (a najčešće to nije Bog zna što), ne mogu si zamisliti njegovu izjavu da je, npr. hrvatska granica u Zemunu. Šime odan, kako-tako, ali Šeks nikako.

Naravno da se ne bi trebalo dati isprovocirati takvim idiotlucima, ali, ipak, ne valja ni odšutiti. Takve izjave predsjednika parlamenta nisu retorika, nisu ni zabava, one su ipak – prijetnja. Doduše, ima i ona narodna “Nije me plašljiv …… radio, da se svake …….. bojim”, ali iskustva su svježa, a posbice iskustva koja slijede iz šutnje.

Za očekivati je da će netko toj Srbiji (a nije to cijela Srbija, ima tamo i Čedo Jovanović i drugi razumni ljudi koji razumiju i povijest i svijet oko sebe) stati na rep, nekakva “međunarodna zajednica” nekakva “Europa” i još poneko. Ali, prisjetimo se devedesete. I onda smo očekivali da će čudovištima ti isti stati na rep. A nisu. Morali smo to sami.

Osobno me iritira postojanje takvih tipova, preko granice i s ove strane granice. I nisam ih spreman prešutjeti. Ne znam kako to mogu profesor Pupovac, Stanimirović, Đurkić i ostali predstavnici Srba u Hrvatskoj. Ne vide li da se to radi o njihovoj glavi?
nikolavuljanic @ 00:45 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Laburisti.com
Hrvatski laburisti - Stranka rada
Brojač posjeta
31930
Index.hr
Nema zapisa.